Burun estetiği, ameliyatla veya ameliyatsız olarak yapılabilmektedir. Ameliyatsız burun estetiği uygulamalarından biri botokstur. Burun ucunu kaldırabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu işlem sırasında, burun ucunu aşağıya çeken kasa enjeksiyon yapılarak kasın geçici süre fonksiyon görmemesi sağlanır. Böylelikle burun ucunda bir miktar kalkma sağlanır.
Kapalı burun ameliyatı sırasında burun ucunun düşmesi, cerrahın deneyimi ve uygulanan tekniklere bağlıdır. Özellikle septum ve burun ucu kıkırdaklarının bağlantısının kesilmesi bu riski artırabilir. Ameliyat esnasında, burun ucunu destekleyecek yapısal tedbirler alınmazsa düşüklük meydana gelebilir.
Transdomal Dikiş: Bu teknik burun ucunun genişliğini daraltır ve daha fazla projeksiyon ve definisyon sağlar. Domal segmentleri birbirine yakınlaştırmak için kullanılır.
Nefes alma şikâyeti ile başvuran hastaların muayenesi bu şekilde endoskopik olarak yapabilmektedir. Ayrıca burun içerisindeki eğriliklerinizin, et büyüklüklerinizin hatta darlıklarınızın yerini sayısal olarak ses dalgaları ile çalışan akustik rinometri cihazı ile Internet bir şekilde tespit edebilir.
Ancak günümüzdeki gelişmiş radyofreakans / plazma cihazları sayesinde birçOkay cerrah tarafından bu amaçla tercih edilmemektedir. Liposuctionda olduğu gibi deri sıkılaştırılması amacı ile burun derisinin altına lazer uygulanması da dolaşım bozukluğu riskini tetikleyebileceği için uygun değildir. Cilt kalitesini arttırmak için deri üzerine fraksiyonel ablatif lazerler uygulanabilir. Ancak derin soyulma ve artmış lekelenme ya da azalmış renk (hiper / hipo pigmentasyon) riskleri nedeni ile günümüzde bu sistemler de yerini çOkay daha güvenli olan altın iğneli radyofrekans teknolojilerine bırakmıştır.
Ameliyattan sonra doktorun tedavi approachını takip edilmeli ve burnun düzgün bir şekilde iyileştiğinden emin olmak için takip randevuları aksatılmamalıdır.
Rinoplasti estetik ve fonksiyonel iyileştirmeler sunarken bazı riskler de taşır. Dolayısıyla cerrahlar hastaların sağlık durumunu dikkatlice değerlendirir ve bazı özel durumlar altında operasyonu önermezler.
Ameliyat sonrası burnun son şeklini almasının yaklaşık bir yıl sürebildiğini ve değerlendirmenin buna göre yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Alper Ural, burun estetiği ameliyatı ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Şehir hastaneleri Türkiye'nin hem gururu hem de sağlık hizmetlerinin odağı
SSTE (Deri ve Yumuşak Doku Zarfı): Burun derisinin kalınlığı cerrahi sırasında dikkate alınması gereken bir faktördür. İnce derili hastalarda yapılan değişiklikler daha belirgin olurken kalın derili hastalarda daha az belirgin olur.
Bu durum, cerrahi tekniklerin başarısına veya hastanın dokularının iyileşme kapasitesine bağlı olarak değişkenlik burun estetiği rinoplasti ğörselleri gösterir. Hastalar genellikle operasyon sonrası kalıcı değişikliklerden memnun kalır ve ek bir müdahaleye ihtiyaç duymazlar.
Kemerli burun ameliyatı (Burun törpüleme ya da burun kemeri törpüleme ) olmaya karar veren kişilere gerekli tetkikler yetkili kişiler tarafından ayrıntıları ile yapılır ve kişinin ameliyata hazırlık süreci başlar.
Burun estetiği en erken kaç yaşında yapılır? en aık sorulardan bir tanesidir. Burun estetiği (rinoplasti) eighteen yaş altı yapılabilen bir estetik ameliyattır. Fakat ameliyat yaşının belirlenmesinde kişinin duygusal ve yapısal durumları incelenmelidir.
Burun estetiğinde Kulak Burun Boğaz Uzmanı Profesör Doktor Altan Yıldırım gibi tecrübeli bir cerrahın tercih edilmesi, operasyonun başarısını doğrudan etkiler. Deneyimli bir cerrahın tercih edilmesi, doğru tekniklerin belirlenmesi ve uygulanması anlamını taşır.